dinsdag 5 mei 2009

Ploeteren

Soms heb je zo’n dag waarop je je gewoon rot voelt. Soms duurt het een week. Of langer. Soms weet je waar het aan ligt. Soms niet. Dan voel je dat er wat is, maar kijk je gewoon over de oorzaak heen. Ook al staat hij voor je neus. Althans dat heb ik nogal eens.
Maar nu niet. Nu voel ik me goed. Nu lach en straal ik zeker al weer twee weken. Zelfs als mijn auto een lekke band blijkt te hebben.
Maar goed. Op die dagen dat ik het leven ingewikkelder vind, helpt het om te weten dat je niet de enige bent die door het leven ploetert. Ik zie eigenlijk iedereen om heen zoeken, vinden, kwijtraken, vasthouden en loslaten. En dat maakt dat je je eigen gedachtespinsels weer wat kunt relativeren. Het hoort er blijkbaar bij.
Op zo’n ploeterdag kun je beter niet gaan Twitteren. Want op Twitter lijkt het leven altijd goed te gaan. Op Twitter heeft iedereen een leuke Koninginnedag gehad. Op Twitter zitten we allemaal bij mooi weer wijn te drinken op het terras en hebben onze kinderen alleen maar leuke kanten. Als je Twittert lacht het leven je toe. Op Twitter wordt niet geploeterd. Twitter is de etalage van het leven. Op Twitter heeft iedereen op jouw slechte momenten een leuker leven dan jij.
Daarom stel ik voor dat we naast Twitteren ook eens met zijn allen gaan Ploeteren. Op www.ploeter.com. Een plek waar je heen kunt als je je liever onder je dekbed wilt verstoppen (wat dan eigenlijk niet helpt). Waar je je hand kunt uitsteken. Waar iemand je hand kan vastpakken en zeggen dat het wel meevalt.
Zo’n Ploetersite kan er dan ongeveer zo uit komen te zien:
Me Sta nu bij het graf van I. Veel bloemen. 13 april 14.32 uur
Me Ben op weg naar begraafplaats. Zitten enorm te brullen in de auto. 13 april 14.00 uur
XX Kogel is door de kerk. We gaan toch scheiden. Kinderen inlichten. 12 april 10.57 uur
YY Kuthormonen zouden bijna mijn relatie verpesten. 12 april 09.39 uur
ZZ Voel me rot en alleen en niemand belt me 11 april 22.13 uur
PP Ben toch niet (meer) zwanger ;-( 11 april 19.54 uur
QQ Help! 11 april 17.42 uur
XX Probeer huwelijk te redden, maar weet niet hoe 11 april 13.18 uur

Of zullen we maar gewoon in ons eentje blijven doorploeteren. Tot we er weer vertrouwen in hebben. Tot we weer klaar zijn om onze grappigste, slimste en hipste kant in de etalage te zetten. Tja. Boeiend. Al dat getwitter. ’t Is net echt.

3 opmerkingen:

 1. Ploeter.com is nog vrij...ik zou zeggen: registreren die hap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is waar Twitter laat niet snel een 'ploeter'-kant zien. Als ik ploeter ergens mee, heb ik ook niet echt zin om te 'communiceren'. Maar ik ken eigenlijk niemand, mezelf incluis, die de hele tijd alleen maar 'lacht' op twitter. Ik zie overpeinzingen, mededelingen op elk vlak, vondsten, irritaties, innovaties en nieuws langskomen. Het is grappig, aandoenlijk, interessant en een bron van van alles ('Apeldoorn' was eerder op twitter dan op rtl/nos). Het is luchtiger dan e-mail (wat inmiddels al snel de lading krijgt van een brief), het is een op maat gemaakte nieuwsstroom, die soms zo groot, dat je je door heen moet ploeteren. :-)

  - W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De "kleine" man :D12 juni 2009 om 12:03

  Ik zie een gat in de markt ;) zoals eerder werd aangegeven registreren die naam en verbinden aan het medium Twitter. weet zeker dat er mensen zijn die ook op deze manier hun minder leuke dingen willen etaleren...

  BeantwoordenVerwijderen