zaterdag 15 maart 2014

Perfect getimedDoutzen Kroes is zwanger van haar tweede kindje. Ze krijgt ‘de perfect getimede baby’, aldus de Privé.

Ik kan dat niet, baby’s timen. Die van mij gooiden steeds roet in het eten. Keet was op alle fronten veel vroeger dan verwacht. En doordat ik daarna een paar jaar de tijd nodig had om mezelf bij elkaar te rapen (ik was een tijdje niet zo relaxt) was er nog even geen ruimte voor een tweede. Tegen de tijd dat wij bedachten dat een tweede welkom was, bleek die niet te komen. Ik timede wat af. Maar het zat er niet in. Wij besloten dat het met z’n drieën ook leuk was, en prompt besloot Teun dat het toch zijn tijd was. En zo kreeg Keet zes jaar na haar geboorte toch nog een broertje.

Vorige week zat ik na afloop van een schrijfworkshop in een verlaten cursuszaaltje nog wat werk af te ronden, toen twee medewerkers van het zalencentrum het zaaltje kwamen opruimen. Al kletsend over collega’s ruimden ze de stiften en koffiekopjes op. Ze roddelden over hun collega Paul die net vader was geworden. ‘Als dat kind tien is, is hij al vijftig!’ riep de een. Ze waren het er beide over eens dat dat wel heel oud was. Ik geloof dat ze hem al met een rollator langs het voetbalveld zagen staan. ‘Goh, dat heb ik ook,’ bedacht ik me toen hardop. Ze keken me verschrikt aan. Alsof het meubilair plotseling ging praten. ‘Ik ben ook vijftig als mijn zoontje tien is.’ Ze probeerden het een soort van goed te maken door te zeggen dat je dat echt niet zou zeggen. Ik kon het niet laten om ze toch duidelijk te maken dat het leven nou eenmaal niet te plannen valt. Ook al denkt de Privé van wel. Dat het leven loopt zoals het loopt. Misschien had Doutzen het ook allemaal wel heel anders in haar hoofd. 


13 opmerkingen:

 1. Goed geschreven! Het leven beleef je. Niet alles is te plannen. Gelukkig gebeuren er soms ongeplande dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi geschreven! onze 2e was een verrassing. toen ik zwanger was 'besloten' we dat het dan maar een meisje moest worden :p de natuur dacht daar anders over en nu hebben we 2 prachtige zonen :) gelukkig kunnen we nog niet alles zelf bepalen want dan zouden we vast allemaal vreselijk ontevreden zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irritant, die mensen die het altijd beter denken te weten en overal een mening over hebben. Laat iedereen lekker in zijn eigen waarde en leef je eigen leven. Je kan het daar al druk genoeg mee hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zowel onze eerste als onze 2e (nu ruim 34 weken zwanger) waren niet gepland. Wel allebei zeer welkom en gewenst. Van onze dochter was ik 7 april 2011 uitgerekend, maar ze besloot om op 1e kerstdag 2010 (ruim 6 weken te vroeg dus) te komen. Gelukkig valt niet alles te plannen... anders waren wij misschien niet zo gezegend geweest met een gezonde dochter en een 2e dochter op komst. Ik prijs me zeer gelukkig, ondanks dat er dus niet gepland is....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeerde al twee jaar zwanger te worden en hadden de plannen 'even in de koelkast gezet ' ,want we gingen verhuizen. En ja hoor, tijdens de verhuizing en het klussen werd ik zwanger ! Na twee jaar spanning en teleurstelling elke maand of het gelukt was, kwam ik nu pas na 9 weken achter omdat mijn bh 's ineens niet meer pasten. ... dus wat nou plannen???? En wat was ze welkom !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zooooo herkenbaar dit! Het zou mijn verhaal kunnen zijn. Nu 20 weken zwanger van de tweede, waarbij ons eerste kindje ook net zes is als deze geboren wordt. Wat ik absoluut heb geleerd van de afgelopen periode is dat er niets te plannen valt, en eigenlijk vind ik dat niet eens erg..... Het helpt om dingen wat meer los te laten en te genieten van wat je wel hebt. Mooi verhaal dus en mooi geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op de maand af timen is niet voor iedereen mogelijk maar fijn toch voor Doutzen dat het bij haar zo makkelijk gaat, en dat is niet de cover van Prive maar van Grazia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Well done Elsbeth! Niet bij iedereen valt een baby te plannen. 5 jaar hebben wij gewacht op ons wondertje. Ik sta nu ook op het punt te beslissen dat het met zijn 3en ook leuk is. Ondertussen bijna 2 jaar bezig met IVF en in afwachting van onze 9e terugplaatsing. Als dit 'm gaat worden, en als ons kindje 10 wordt, zou ik 48 zijn en mijn man 57. Iets waar ik zelf niet zo bij stilsta, maar bij een ander raar overkomt en ons oud vindt? Prima, ik zal me gezegend voelen als mijn dochtertje een broertje of zusje krijgt. Gelukkig blijven we gemiddeld ook langer leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, ik dacht ook zwanger te zijn van een perfect geplande baby. Helaas bleek bij de termijnecho met 10 weken dat er geen hartje klopte. Nu is het wachten op een miskraam... Hoewel wij al heel goed wisten hoeveel geluk we hadden dat de zwangerschap precies kwam toen wij er weer aan toe waren, realiseren we ons nu extra hoe weinig je dit zelf in hand hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat verdrietig. heel veel sterkte. ik weet helaas uit eigen ervaring hoe het voelt.

   Verwijderen
  2. He bah, wat rottig voor je. Veel sterkte!

   Verwijderen