zaterdag 23 mei 2015

Missen

Keet maakt vandaag haar internationale debuut. Ze doet mee aan de FAR'nHIGH skateboard Worldcup in Parijs, waar ze het vanmiddag tussen 12.00 en 14.uur opneemt  tegen de dertig beste vrouwen van de wereld.

Henno en Keet zijn donderdag naar Parijs vertrokken Teun en ik bleven thuis. Dat leek het meest logisch. Skateboardwedstrijden bestaan voor een groot deel uit wachten en duren vaak bijna een hele dag. Dat is voor kleuterbroertje niet altijd even leuk.

Deze wedstrijd in Parijs duurt vier dagen, inclusief de trainingssessies en verschillende rondes. Een lange reis er naar toe. Dat zouden we Teun niet aandoen. Dus zwaaide ik Keet en Henno donderdag uit. Met een brok in mijn keel van trots, spanning, en missen. Zij vertrokken naar Parijs, ik naar Nijmegen voor een schrijfopdracht. In de trein wilde ik het liefst een beetje huilen.

Via de app, telefoontjes, Instagram en Facebook word ik op de hoogte gehouden. Het skateboardpark is precies goed voor Keet, de obstakels de goede hoogte en met de juiste afstand. Het trainen gaat als een speer. Ze is de kleinste en jongste die meedoet. Tijdens de trainingen zijn de ogen op haar gericht. Er verschijnen foto’s van Keet samen met haar idolen.

Ik check de link waarop we zaterdag live met de wedstrijd mee kunnen kijken. Hij doet het nog niet. Onder de link zie ik dat de live cast pas zaterdag om 18.00 uur is. Ik kan dus niet meekijken. De teleurstelling spoelt als een golf over me heen. Ik mis ze meer dan ooit.

Ik krijg een foto van Keet trainend in een buitenpark. Henno vertelt aan de telefoon dat het toernooi meer op een festival lijkt dan op een wedstrijd. Dat het voor Teun ook best leuk was geweest. Op vrijdagavond kan ik de slaap niet vatten. Ik kruip iets dichter tegen Teun die op Henno zijn plekje mag slapen nu die er niet is. Ik vraag me af sinds wanneer ik me laat leiden door praktische motieven. Ik app Henno: ‘hou me tussen twaalf en twee elke tien minuten op de hoogte’ En: ‘Volgend jaar ga ik echt mee.’ Hij antwoordt: ‘Doe ik. En volgend jaar rijdt Keet hier top 5.’

Foto: Keet met de nummer 1 van de wereld en haar absolute voorbeeld Leticia Bufoni

Benieuwd hoe het Keet vergaat? Ze houdt het zelf ook bij op: www.instagram.com/SkateKeet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten