dinsdag 10 mei 2011

Enger

Ik fiets met vriendin D. naar power yoga als ik haar een raadsel voorleg.
“Kom maar op,” zegt ze, klaar voor een pittige vraag.
“Vandaag was het H. zijn parttime dag met Teun en Keet. Vanmorgen toe ik hem even aan de telefoon had zei hij dat hij zo gelukkig was dat hij eindelijk weer een dag met het mannetje had. Fijn! Ik blij met een dag werken, hij blij met een thuisdag. Een goeie taakverdeling. Maar toen kwam ik vanmiddag thuis. En guess what?
Het huis was om door een ringetje te halen, Teun had drie keer goed geslapen en goed gegeten, ze hadden boodschappen gedaan én hij heeft twee afleveringen van The Wire gekeken. Twee afleveringen van The Wire! Hoe kan dat nou?”
D. kijkt opzij en roept vrolijk: “hij heeft een minnares!”
Maar die optie verwerpen we al snel. Die zou hij toch niet laten schoonmaken?
“Hij heeft stiekem de schoonmaker gebeld.” Nope, ook niet het geval.
“O ja, en dan vergeet ik te zeggen dat hij ook nog Keet tussen de middag moest halen van school, lunchen en terugbrengen. En dat hij ’s middags nog naar de stad is gefietst met beide kinderen én een vriendinnetje om ijs te eten.”
Waarom lukt mij dit dan nooit? D. probeert me gerust te stellen en zegt dat als ik één dag had, dat dat mij dan ook wel zou lukken. Maar ik betwijfel het. Als ik Teun eindelijk in slaap heb, dan ga ik als een kip zonder kop allerlei dingen regelen die me anders niet lukken. En als ik dan tijdens dat slaapje ergens aan begonnen ben, dan wordt hij net wakker, zodat ergens een half afgemaakt klusje ligt, wat ik dan vervolgens weer vergeet. En als we dan tussen de middag geluncht hebben, en Keet weer terug naar school moet, dan krijg ik het amper voor elkaar om de lunchtafel schoon te krijgen voordat ze al weer van school gehaald moet worden, terwijl Teun dan natuurlijk net de fles moet.
“Oh my God”, zegt D. “Je hebt een Stepfords man!”.
‘En”, zeg ik, “ dat was nog niet alles. Hij heeft ook nog oppas voor vanavond geregeld. Zodat deze power yoga les gewoon door kon gaan en hij naar de ouderraadvergadering van school kon.” Stilte.
“En hij heeft ook nog Gado Gado voor me gemaakt.”
“Eng,” concluderen we allebei. “Heel eng.”

3 opmerkingen: